• Üsküdar Engelsiz Yaşam projesi.png
  • Engelsiz Yaşam Projesi.JPG
  • engelsiz yaşam faaliyetleri.png
  • engelsiz yaşam merkezi.JPG
  • Engelsiz Yaşam.JPG
  • Üsküdar engelsiz yaşam merkezi.JPG
  • Yükseliş inşaat engelsiz yaşam projesi.png

Engelsiz Yaşam Merkezi

Engelsiz Yaşam Merkezi, birçok konuda Türkiye’de alanında bir ilk olması ve örnek teşkil etmesi bakımından hayata dokunacak ve alkışlanacak bir projedir. Vatandaşlarımızın engelini ortadan kaldıracak, onları yaşama bağlayacak ve onlarla birlikte engelleri aşmak için inşa edilen merkez, ismine yakılır şekilde ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’ adını almıştır. Yükseliş İnşaat’ın içtenlikle içinde bulunduğu bu projedeki bina Üsküdar Bulgurlu’da bulunmaktadır.

Engelsiz Yaşam Merkezi, vatandaşlarımız için hayata dokunan, şık, nezih ve birçok ihtiyaca cevap veren yapıdadır. Bünyesinde; fizyoterapi, psikolojik danışmanlık, dil ve konuşma terapisi, pedagoji, uzay terapisi, hidroterapi(su terapisi), teknoterapi, sporla rehabilitasyon, grup eğitimi, duyu bütünleme terapisi gibi ve daha benzeri birçok alanda faaliyet yapmaktadır. Engelsiz Yaşam Merkezi, bu hizmetlerin hepsini vatandaşlarımıza alanında uzman kişilerle üstelik ücretsiz bir şekilde vermektedir. Yükseliş İnşaat olarak bu projede bulunmaktan ve bu projeye katkı sağlamaktan son derece kıvanç duymaktayız.

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi

Yükseliş İnşaat, Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi Projesinde yüklenici firma rolünü üstlenmiş ve projenin %70’ini bizzat kendisi tamamlamıştır. Bu projedeki diğer katkı Üsküdar Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Merkezin amacı, Üsküdar’daki engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesi, birlikte aktivite yapması, fizyoterapi ve diğer metotlar kullanılarak eğitimlerini tamamlamasıdır.  Vatandaşların veya yakınlarının başvuru ile kabul olduğu Engelsiz Yaşam Merkezi aynı zamanda ekipler vasıtasıyla engelli vatandaşlarımızı evlerinde de alabilmektedir. Bu yönü ile Türkiye’de bir ilktir.

Oluşturulan binada; bay ve bayan hidroterapi havuzları, fizyoterapi ve müzikli terapi odaları, kütüphane, spor salonu, resim atölyeleri ve çok amaçlı salon bulunmaktadır. 2000 m2 açık alan, 4000 m2 kapalı alanla birlikte 6000 m2 alana sahip olan merkez Üsküdar’da büyük bir boşluğu doldurmaktadır. Toplam alanı ve 5 katlı binası ile birlikte 75 uzmanın görev yaptığı merkez; engelsiz park alanı, hobi bostanı, engelsiz yaşam bahçesi ve 50 araçlık otoparkı da bünyesinde bulundurmaktadır.

Vatandaşlarımızın hizmetine ücretsiz bir şekilde sunulan böylesine nezih ve önemli bir merkezin yapımında bulunmak Yükseliş İnşaat için ayrı bir önem arz etmektedir. Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi için tüm birikimin ve uzmanlarını bir araya getiren Yükseliş İnşaat, projeyi 2017-2018 yıllarında tamamlamıştır.

Proje Listesine Dön